Spremnost Ureda za posebne poslove sigurnosti

Slika topvijesti/2013/lipanj/UPPS_10.jpg

Foto: MUP

Na Policijskoj akademiji policijski službenici Ureda za posebne poslove sigurnosti u utorak, 25. lipnja, izveli su vježbu u kojoj je prikazano kako se osiguravaju štićene osobe, odnosno visoki državni dužnosnici, a sve u sklopu svečanog obilježavanja pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji.

Uvježbani službenici prikazali su kako se  provjerava oružje i sigurnosni pregled vozila sa službenim psom Brukom za detekciju eksploziva.  Demonstrirana je i vožnja štićene osobe u optimalnim uvjetima kada je trasa kretanja pregledana te kako motocikli štite kolonu u položaju tzv. klina.

Policijski službenici Ureda za posebne poslove sigurnosti moraju uvijek biti na sve pripremni, pa je simuliran i napad na štićenu osobu kada policija da bi zaštitila osobu, mora upotrijebiti sredstvo prisile  - oružje.  

- Ova vježba je dio svakodnevne obuke policijski službenika Ureda za posebne poslove sigurnosti i temelji se na  situaciji u kojoj se  može naći štićena osoba, a samim time i policija koja tada primjenjuje svoje zakonske ovlasti – objasnio je načelnik Ureda za posebne poslove sigurnosti Željko Renić.

Napomenuo je kako policija svakom zadatku pristupa na isti način te da zadaća koja je pred njima za nekoliko dana je vrlo složena policijska zadaća u koju će biti uključeno više ustrojstvenih jedinica Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije. 



Stranica