Sportsko druženje polaznika Policijske škole i učenika Centra za autizam Zagreb

Budući policajci i policajke igrali združenu odbojku s učenicima Centra za autizam Zagreb

U Centru za autizam Zagreb, Zvonimira Ljevakovića 30 A, odigran je mali turnir u združenoj odbojci polaznika Policijske škole „Josip Jović“ i učenika Centra.
 
Višegodišnje prijateljstvo Centra za autizam Zagreb i Policijske škole svake godine potvrđuje se sportskim druženjem polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka i učenika Centra za autizam organiziranjem turnira u združenoj odbojci. 
 
Združena odbojka igra se tako da su ekipe mješovite a čine ih polaznici Centra i polaznici Policijske škole koji su partneri u igri. 
 
Tako su se i ovaj puta odigrala tri seta združene odbojke između natjecateljskih timova, a rezultat turnira zasjenila je radost, veselje, timski duh i druženje svih sportaša. 
 
Sve natjecatelje srdačno je dočekala ravnateljica Centra za autizam Zagreb Žarka Klopotan koja je gostima iz Policijske škole zaželjela dobrodošlicu i ugodan boravak u Centru. 
 
Posebno je istaknula radost zbog suradnje s Policijskom školom koja pruža priliku korisnicima Centra da steknu povjerenje prema policijskim službenicima, ali i budućim policajcima da steknu iskustvo ophođenja prema osobama s poremećajima iz spektra autizma ili nekim drugim intelektualnim teškoćama. 
 
Sami turnir organizirala je djelatnica Centra, magistra kineziologije Adrijana Đumlan, suradnica Policijske škole u provođenju aktivnosti podizanja svijesti o uključivanju osoba s invaliditetom u zajednicu koja se sastavni dio školskog kurikuluma.
 
Nakon završetka sportskog dijela polaznici su obišli Centar, posjetili obrazovne skupine i upoznali se s programima i načinom rada Centra za autizam Zagreb. 
 

Pisane vijesti