Specijalistički tečaj za multiplikatore - motocikliste

Na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik" provodi se obuka za multiplikatore - motocikliste prometne policije

Na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik" započeo je s radom Tečaj multiplikatora motociklista. Ukupno 22 policijska službenika prometne policije i Mobilne jedinice prometne policije iz svih policijskih uprava sudjeluju u tečaju.
 
Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ je u suradnji s Upravom za javni red i sigurnost, Službom prometne policije izradila Plan i programa za obuku multiplikatora policijskih službenika motociklista, s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu.
 
Specijalistički tečaj se održava od 13. do 17. ožujka 2023. godine, na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik", a u organizaciji Službe za cjeloživotno obrazovanje.
 
Tečaj su otvorili voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje, Ilija Jakić i voditelj tečaja Frano Čović, koji su se prigodno obratili polaznicima te ih podržali u naporima za stjecanje novih znanja i vještina koje su potrebne za provođenje edukacija drugih motociklista.
 
Multiplikatori su najiskusniji policijski službenici motociklisti, koji će nakon zimske pauze, provesti vrlo važnu obuku kondicioniranja s drugim policijskim službenicima motociklistima, te im prenijeti sva stečena znanja i iskustva, kako bi što spremnije i sigurnije mogli obavljati službene zadaće u kontroli prometa na cestama.

Nakon završenog tečaja, policijski službenici će dobiti certifikat o stečenim kompetencijama za usavršavanje drugih policijskih službenika motociklista unutar svoje policijske uprave.

Pisane vijesti