Specijalistički tečaj policijskih službenika za pregled oružja građana

Temeljem suglasnosti glavnog ravnatelja policije svečano je otvoren Specijalistički tečaj policijskih službenika za pregled oružja građana

U Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ u ponedjeljak, 16. siječnja započeo je s radom drugi po redu, Specijalistički tečaj policijskih službenika za pregled oružja građana, za 20 policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Na temelju suglasnosti glavnog ravnatelja policije, a u svrhu stručnog osposobljavanja policijskih službenika policijskih uprava i policijskih postaja koji obavljaju poslove pregleda oružja građana, svečano je otvoren Specijalistički tečaj koji se održava od 16. do 26. siječnja 2023. godine.

Svečanom otvaranju prisustvovali su načelnik Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik" Josip Ćelić, voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje Ilija Jakić kao i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor koji su pozdravili polaznike Specijalističkog tečaja, upoznali ih s ciljem specijalizacije i poželjeli im uspjeh u savladavanju predviđenih zadaća te naglasili važnost navedenog Specijalističkog tečaja.

Cilj Specijalističkog tečaja je, stručno osposobljavanje policijskih službenika policijskih uprava i policijskih postaja koji obavljaju poslove pregleda oružja građana, da samostalno mogu utvrditi da li je oružje propisno označeno i obilježeno, da li su izvršene nepropisne preinake na oružju, da li su uklonjene izvorne oznake na oružju koje služe kao jedinstveni identifikatori kao i stanje ispravnosti mehaničkih i sigurnosnih sklopova.

Nakon pohađanja nastave i sudjelovanja u svim aktivnostima predviđenim u programu tečaja te uspješnog polaganja završnog usmenog ispita pred Povjerenstvom, polaznici će steći odgovarajuća znanja i kompetencije koje su nužne za obavljanje identifikacije vatrenog oružja građana.

Stranica