Specijalistički tečaj "Kriminalističko istraživanje kaznenih djela protiv okoliša"

Slika /02_vijesti/2022/10 mjesec/DEA.JPG

Polaznici su kroz teoriju i praksu unaprijedili znanja u području kriminalističkog istraživanja kaznenih djela protiv okoliša

Na Policijskoj akademiji od 19. do 30. rujna održan je specijalistički tečaj "Kriminalističko istraživanje kaznenih djela protiv okoliša" za policijske službenike linije rada općeg kriminaliteta iz svih 20 policijskih uprava.

Cilj specijalističkog tečaja je osposobiti policijske službenike linije rada općeg kriminaliteta za učinkovitije prepoznavanje i suzbijanje ove vrste kriminaliteta.
    
Sudionici specijalističkog tečaja su svoja teorijske i praktična znanja unaprijedili uz pomoć predavača: Ivice Kropeka, voditelja Službe općeg kriminaliteta iz Ravnateljstva policije, Mislava Matića iz Općinskog državnog odvjetništva, Igora Vuletića s Pravnog fakulteta u Osijeku, Roberta Roceka i Tanje Šurbat iz Državnog inspektorata, Mladenke Perić iz Carinske uprave, Benjamina Franca iz Uprave kriminalističke policije R. Slovenije, Mare Gerovac i Daria Vrtarića iz Odjela krvnih delikata iz Ravnateljstva policije te Mirjane Kondor-Langer s Visoke policijske škole. 

Specijalistički tečaj obuhvaćao je predavanja i vježbe kroz koje su polaznici poboljšali svoja znanja iz područja istraživanja kaznenih djela protiv okoliša.

Zadnjeg dana specijalističkog tečaja polaznici su pisali završni ispit te su po položenom završnom ispitu dobili uvjerenja o završenom specijalističkom tečaju "Kriminalističko istraživanje kaznenih djela protiv okoliša".

Stranica