Službeni posjet visokih policijskih časnika iz Republike Irak

Slika topvijesti/2013/rujan/iracani_2.jpg

Delegacija visokih policijskih časnika iz Republike Irak, od 31. kolovoza do 12. rujna, boravi u službenom posjetu Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske.  

Foto: MUP

Delegacija visokih policijskih časnika iz Republike Irak, od 31. kolovoza do 12. rujna, boravi u službenom posjetu Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Poseban program obuke za iračke časnike izradila je Policijska akademija, u suradnji s Upravom za granicu i Centrom za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“. Program obuhvaća sadržaje vezane uz organizaciju i funkcioniranje policije, organizaciju i ustrojstvo Ministarstva unutarnjih poslova, sustav policijskog obrazovanja, kao i bitne odredbe Zakona o policijskim poslovima i ovlastima. Poseban naglasak stavljen je na područje rada pomorske policije i Centra „Ivan Vučetić“.

Irački časnici upoznali su se sa zadaćama granične policije te ovlastima pomorske policije i zaštitom državne granice na moru, sukladno europskim standardima. Tijekom boravka u Hrvatskoj, posjetit će Nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka u Zadru, a nakon toga Ronilački centar Specijalne policije u Malom Lošinju. Kroz situacijsku nastavu, tamo će se upoznati s praktičnim usavršavanjem i treningom prekrcaja i taktike na moru.

Za drugu skupinu iračkih časnika organizirana je posebna obuka u Centru za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u području traseoloških vještačenja, daktiloskopije i identifikacije, bioloških i kontaktnih vještačenja te kemijsko-fizikalnih i toksikoloških vještačenja.

Iračku delegaciju posjetili su i pozdravili hrvatski veleposlanik i šef Specijalne misije u Republici Irak Jerko Vukas te njegov savjetnik Jasim Daher.



Stranica