Skupina dječjeg vrtića "Leptir" u posjetu Policijskoj akademiji

Slika topvijesti/2015/ozujak/dj_vrtic_leptir2/IMG_4176naslovna.jpg
Foto: MUP
 
Nakon što je je u utorak, 17. ožujka, prva skupina djece iz dječjeg vrtića "Leptir" u Sesvetama posjetila Policijsku akademiju, danas je još 54 djece u dobi od šest i sedam godina u pratnji odgajatelja bilo u posjetu Policijskoj akademiji.
 
I ova je skupina imala prilike vidjeti policijske motore i razgovarati s instruktorima policijske vožnje, jer se kroz  ovakve posjete, gdje prilagođeno njihovoj dobi, uče i o prometnim pravilima i propisima provode aktivnosti iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama.
 
Jučer su se mališani družili i s budućim policajcima i policajkama i vrlo brzo su naučili kako se policajci postrojavaju u vrstu, kako stupaju, pa su im to i sami demonstrirali, i otpjevali su im i svoju vrtićku pjesmicu. Pogledali su i izložbu "Ivanov svijet" Ivana Jakovljevića koja je postavljena u predvorju Policijske škole, a na kraju boravka svi zajedno su pogledali kako se obučavaju policijski psi. Vodiči službenih pasa demonstrirali su im njihove vještine, što je oduševilo sve prisutne.


Stranica