„Skok u vis“ – motivacijsko predavanje za polaznike Policijske škole

Slika /02_vijesti/2024/ožujak/20240322_180749.jpg

Volja, želja, trud i vjera temelj su za postizanje uspjeha

U četvrtak, 21. ožujka 2024. godine, Međunarodni dan osoba s Downovim sindromom, obilježen je i početkom ciklusa motivacijskih predavanja s ciljem podizanja svijesti osobama s invaliditetom, intelektualnim teškoćama i rijetkim bolestima.

Gospodin Mario Bebek, djelatnik Samostalne službe za informatiku Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, koji i sam boluje od rijetke bolesti, podijelio je s polaznicima programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka svoja osobna iskustva.

Zbog svoje se bolesti od rođenja susretao s brojnim preprekama i teškoćama koje su proizlazile iz njegovog zdravstvenog stanja, ali i društvenog okruženja. Unatoč tome uspio je ostvariti svoje obrazovne ciljeve, zaposliti se, uspješno obavljati svoj posao, biti član Hrvatske parataekwondo reprezentacije, već 12 godina držati motivacijska predavanja i stremiti daljnjem napredovanju.

„Svatko ima neku teškoću, više ili manje vidljivu. Uz podršku mojih roditelja, pokretali su me moja volja, trud, želja, vjera u sebe i vjera u Boga“, rekao je Mario Bebek.

Ministarstvo unutarnjih poslova podupire osobe s invaliditetom i otvara mogućnosti za njihovo zapošljavanje, a Policijska škola u tom smjeru potiče buduće policijske službenike u procesu njihovog obrazovanja. 

Stranica