Skijaška sekcija Policijske škole: obuka polaznika na Sljemenu u suradnji sa Zagrebačkim skijaškim savezom

Slika topvijesti/2015/veljaca/TV_skijanje.jpg

Članovi skijaške sekcije Policijske akademije uz podršku Zagrebačkog skijaškog saveza od 26. siječnja polaze tjednu školu skijanja na zagrebačkom Sljemenu. 

Foto: MUP

Članovi skijaške sekcije Policijske akademije, polaznici Policijske škole „Josip Jović“ uz svesrdnu podršku Zagrebačkog skijaškog saveza koji je osigurao stručnu pomoć, skijaške karte i opremu, od 26. siječnja polaze tjednu školu skijanja na zagrebačkom Sljemenu.

I danas, unatoč obilnom snijegu koji je najavljen i koji pada kao i prethodnih dana, Mario Culej, voditelj sekcije i instruktor za borilačke vještine u Službi za stručno usavršavanje i specijalizaciju, te Mijo Mendeš, predavač na Visokoj policijskoj školi krenuli su oko 9 sati sa obukom skijanja za već drugu skupinu polaznika. U svakoj skupini je do desetak polaznika i polaznica, među kojima je i nekolicina sa skijaškim iskustvom, dok su ostali iz skupine na ovom tečaju po prvi puta skijali.

Predviđeno je da će obuku u skijanju, ovisno o vremenskim uvjetima, proći 50-ak polaznika, a nakon početnog tečaja za dva tjedna bi polaznici već krenuli i na napredni tečaj skijanja. Osim na tzv. „bijelom“ spustu – činovničkoj livadi, polaznici skijaju i na „crvenom spustu“ na kojem se voze i obje utrke Svjetskog kupa. Proteklog tjedna, odnosno 29. siječnja, polaznici su imali prilike vidjeti trening Ivice Kostelića, najpoznatijeg hrvatskog skijaša, koji je trenirao na Sljemenu te kratko popričati s njim nakon treninga.

Najuspješniji polaznici ove obuke sudjelovat će na II. Međunarodnom skijaškom natjecanju policajaca i policajki, koje će se uz sudjelovanje hrvatskih policajaca i gostiju iz Austrije, Italije, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine održati 24. veljače na Sljemenu.



Stranica