Seminar za policijske glasnogovornike u Valbandonu

Slika topvijesti/2017/listopad/sem.jpg

Glasnogovornicima se pridružili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sa svojim suradnicima i glavni ravnatelj policije Nikola Milina

Foto: MUP RH

Danas 10. listopada 2017. godine je u Valbandonu započeo prvi ovogodišnji specijalistički seminar za policijske glasnogovornike. Ovaj seminar „Javni nastup i prezentacijske vještine“ organizirala je Služba za odnose s javnošću MUP-a RH u suradnji s Policijskom akademijom, a okupio je glasnogovornice i glasnogovornike, policijske službenike za odnose s javnošću iz svih 20 policijskih uprava te Kabineta ministra u sjedištu MUP-a.

Glasnogovornicima su se pridružili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sa svojim suradnicima i glavni ravnatelj policije Nikola Milina. Ministar Božinović izrazio je zadovoljstvo što je seminar organiziran. U jednom od najvažnijih sustava u državi, odnosi s javnošću su element od ključne važnosti za ugled, pozitivnu sliku policije u društvu odnosno percepciju javnosti, što neminovno dovodi do jačanja povjerenja građana u policiju i jačanja osjećaja sigurnosti, našeg konačnog cilja.

Ministar Božinović je istaknuo kako u današnje vrijeme suvremenih komunikacija i društvenih mreža trebamo naći načine na koje će informacija putovati brže te se osvrnuo na tehničke preduvjete i organizacijske uvjete koje u tom smislu treba zadovoljiti. Glavni je ravnatelj policije istaknuo kako policija mora biti proaktivna u svakom segmentu svog posla pa tako i u medijskom izvještavanju.

U naredna dva dana trajanja seminara, gosti predavači najvećim će se dijelom usmjeriti na načine i alate proaktivnog izvješćivanja javnosti, specifičnosti medija te koristi društvenih mreža u brzom izvješćivanju javnosti.



Stranica