Seminar za obuku policijskih vježbenika Interventne policije

Slika topvijesti/lipanj08/interventna_njemacka.jpg

Danas, 9. lipnja, na seminar u SR Njemačku otputovala su četiri zapovjednika i četiri djelatnika Interventnih jedinica policije MUP-a RH kako bi sudjelovala u obuci njemačke Interventne policije.

Četiri zapovjednika i četiri djelatnika Interventnih jedinica policije MUP-a Republike Hrvatske otputovala su danas, 9. lipnja, u SR Njemačku na seminar da bi sudjelovala u obuci njemačke Interventne policije, u trajanju od tjedan dana. Svrha posjeta je upoznavanje s načinom obuke vježbenika Interventne policije MUP-a Savezne Republike Njemačke kako bi se taj model što uspješnije primijenio na policijske službenike – vježbenike koji se školuju na Policijskoj akademiji. Većina Policijskih službenika – vježbenika uskoro ulazi u sustav rada MUP-a Republike Hrvatske, a započet će s radom upravo u Interventnoj policiji. Delegaciju hrvatske Interventne policije čine policijski službenici Dragan Bruvnjak, (IJP PU istarska), Tomislav Horvat ( IJP PU međimurska), Vedran Augustinović ( IJP PU sisačko – moslavačka) i Sandro Šindija (IJP PU zadarska).
Ispred Ravnateljstva policije delegaciju je ispratio te im se obratio s par prigodnih riječi gospodin Zdravko Modrušan, zapovjednik Zapovjedništva Interventne policije MUP- a Republike Hrvatske. Boravak naših Interventnih policajaca u SR Njemačkoj predstavlja nastavak odlične suradnje između Ministarstava unutarnjih poslova dviju zemalja.


Stranica