Seminar policijskih glasnogovornika

Slika topvijesti/2015/svibanj/Seminarglasnogovornika/naslovna.jpg

Na specijalističkom seminaru "Javni nastup i prezentacijski vještine" okupilo se svih 20 glasnogovornica i glasnogovornika policijskih uprava u Hrvatskoj i policijske službenice Službe za odnose s javnošću Kabineta ministra na čelu s glasnogovornicom Jelenom Bikić. S obzirom da su se predavanja i praktične vježbe prošlogodišnjih predavača fonetičarke Višnje Modrić

Foto: MUP
 
Služba za odnose s javnošću MUP-a RH u suradnji s Policijskom akademijom organizirala je u Valbandonu od 18. do 21. svibnja prvi ovogodišnji specijalistički seminar za policijske glasnogovornike. Na specijalističkom seminaru "Javni nastup i prezentacijski vještine" okupilo se svih 20 glasnogovornica i glasnogovornika policijskih uprava u Hrvatskoj i policijske službenice Službe za odnose s javnošću Kabineta ministra na čelu s glasnogovornicom Jelenom Bikić. S obzirom da su se predavanja i praktične vježbe prošlogodišnjih predavača fonetičarke Višnje Modrić i stručnjaka za komunikacijski menadžment Damira Juge pokazale izuzetno korisne, suradnja je nastavljena i ove godine.

Nakon otvaranja seminara voditeljica Službe za protokol u Kabinetu ministra Dragana Podner prezentirala je temu protokolarne i ceremonijalne prakse te protokola općenito, za koju su glasnogovornici policijskih uprava imali mnogo pitanja budući se u svom radu često susreću s organizacijskim poslovima u kojima je potrebno poštivati pravila prvenstva. 
 
Drugog dana seminara gosti predavači bavili su se temama zvučne i neverbalne komunikacije, izražajnosti jezika u govorenju i pisanju te učinkovitog upravljanja vremenom. Glasnogovornice i glasnogovornici policijskih uprava simulirali su javni nastup i konferenciju za novinare uz nepovoljne uvjete i medijsku provokaciju. Takve vježbe pokazale su se izuzetno korisnim i zanimljivim budući da je sve zabilježila kamera, dok su naši gosti snimke analizirali s fonetskog stajališta, neverbalne komunikacije te stilskog stajališta i izražajnosti sadržaja.
 
Glasnogovornica Jelena Bikić sa suradnicama analizirala je rad odnosa s javnošću u protekloj godini dana te dala smjernica za budući rad, a i upute postupanja za dvojbene situacije.

Danas, zadnjeg dana specijalističkog seminara, uslijedila su završna razmatranja i zaključci te su podijeljene potvrde o sudjelovanju svim sudionicima.


Stranica