Seminar o primjeni Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana

Službenici će nakon završetka seminara steći odgovarajuća znanja i kompetencije koje su nužne za obavljanje registracije oružja građana

U utorak, 24. listopada u prostorijama Smještajno-obučnog centra granične policije Spačva započeo je seminar za 21 službenika upravnih poslova iz policijskih uprava koji provode registraciju oružja građana.
 
Predviđeno vrijeme trajanje edukacije je tri radna dana u različitim terminima za upravne referente, više upravne referente i samostalne upravne referente.
 
Otvorenju edukacije prisustvovao je načelnik Sektora za upravne poslove i državljanstvo, Uprave za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove Zdravko Modrušan, voditeljica Odjela za poslove oružja Nataša Prišlin i nadzornik za unutarnje poslove u Odjelu za poslove oružja Dinko Ljubić, koji su upoznali polaznike s ciljem edukacije i naglasili važnost navedenog tečaja.
 
Cilj ovog seminara je educirati službenike koji obavljaju poslove vezane uz nabavu i posjedovanje oružja, na koji način da ubrzaju i pojednostave postupak izdavanja odobrenja za nabavu i registraciju oružja građanima, sukladno zakonskim propisima, kao i ujednačavanje svih postupaka i radnji po policijskim upravama.
 
Završetak seminara predviđen je 26. listopada 2023. godine, a nakon dovršene edukacije i sudjelovanja u svim aktivnostima predviđenim u programu, službenici će steći odgovarajuća znanja i kompetencije koje su nužne za obavljanje registracije oružja građana.

Pisane vijesti