Seminar o nabavi i posjedovanju oružja građana

Službenici će po završetka seminara steći odgovarajuća znanja i kompetencije iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana

U utorak, 10. rujna., u Smještajno obučnom centru Mladost u Kuparima, započeo je seminar o nabavi i posjedovanju oružja, koji će trajati do 12. rujna 2024. godine.
 
Seminar je okupio 13 polaznika iz policijskih uprava dubrovačko-neretvanske i splitsko dalmatinske te je pružio važne informacije i smjernice o sigurnom i odgovornom posjedovanju oružja.

Otvorenju su prisustvovali voditelj načelnik Sektora za upravne poslove i državljanstvo MUP-a Zdravko Modrušan i voditeljica Odjela za oružje MUP-a Nataša Prišlin, koji su upoznali polaznike s ciljem edukacije i naglasili važnost navedenog tečaja.

Polaznici će imati priliku čuti stručne predavače iz područja sigurnosti i oružja koji će podijeliti svoje znanje i iskustvo s prisutnima. Teme seminara obuhvatit će zakonske regulative vezane uz nabavu i posjedovanje oružja, sigurnosne procedure i protokole, kao i važnost kontinuirane obuke i osposobljavanja.
 
Nakon uspješno održanog seminara, djelatnici MUP-a dobit će potvrde o sudjelovanju koje će im koristiti u daljnjem usavršavanju i profesionalnom razvoju.
 
Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ nastavlja s organizacijom edukativnih seminara kako bi osiguralo visoku razinu stručnosti i sigurnosti djelatnika MUP-a.
 

Pisane vijesti