Sastanak predstavnika granične policije Republike Hrvatske i Republike Kosovo

Slika topvijesti/rujan08/kosovo_granica.jpg

Tijekom sastanka kosovskom policijskom izaslanstvu predstavljena je organizacijska struktura hrvatske granične policije, dosadašnja postignuća u procesu pridruživanja Republike Hrvatske EU

U prostorijama Ravnateljstva policije, danas, 2. rujna, održan je, na inicijativu kosovske strane, prvi sastanak graničnih policija Republike Hrvatske i Republike Kosovo, a s ciljem uvida granične policije Republike Kosovo u procese i aktivnosti koje poduzima hrvatska policija u prilagodbi nadzora državne granice EU standardima. Izaslanstvo kosovske policije, predvođeno direktorom granične policije generalom majorom Beharom Selimijem, u pratnji predstavnice ICITAP-a (International Criminal Investigative Training Assistance Program), primio je načelnik Uprave za granicu u Ravnateljstvu policije Nikola Milina sa svojim najbližim suradnicima.

Tijekom sastanka kosovskom policijskom izaslanstvu predstavljena je organizacijska struktura hrvatske granične policije, dosadašnja postignuća u procesu pridruživanja Republike Hrvatske EU, a razgovaralo se i o modalitetima buduće suradnje. Sastanak je protekao u prijateljskoj atmosferi te je na kraju izražena obostrana želja za intenziviranjem suradnje između dviju graničnih policija, s ciljem što brže prilagodbe granične policije Republike Kosovo EU standardima.

Nakon sastanka,  kosovsko policijsko izaslanstvo posjetilo je Zračnu luku Zagreb s ciljem upoznavanja s Nacionalnim informacijskim sustavom za upravljanje državnom granicom (NISUDG). Također, po dolasku u Republiku Hrvatsku predstavnici kosovke granične policije obišli su i Policijsku akademiju gdje su se imali prilike upoznati i sa  metodama i programima obrazovanja hrvatske policije.



Stranica