Sastanak Odbora SEPCA-e za suradnju u području projekta Policija u zajednici

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Udruge šefova policija Jugoistočne Europe (SEPCA - Southeast Europe Police Chiefs Association) i švicarske Agencije za razvoj i suradnju...

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Udruge šefova policija Jugoistočne Europe (SEPCA - Southeast Europe Police Chiefs Association) i švicarske Agencije za razvoj i suradnju, 25. listopada na Policijskoj akademiji u Zagrebu održava se sastanak Odbora SEPCA za suradnju u području projekta Policije u zajednici. Glavna tema sastanka bit će priprema za drugi Regionalni Forum na temu projekta "Policija u zajednici" koji će se održati sljedeće godine u Republici Hrvatskoj, kao i o memorandumu o suradnji SEPCA-e i švicarske Agencije za razvoj i suradnju koji bi trebao biti potpisan na sastanku Izvršnog odbora SEPCA-e u prosincu ove godine. Također, sudionicima će biti prezentiran hrvatski model projekta "Policija u zajednici".

Švicarska Agencija za suradnju i razvoj organizirala je u Bukureštu u lipnju ove godine prvi Regionalni forum u Jugoistočnoj Europi na temu policije u zajednici. U radu Foruma uz predstavnike zemlje domaćina Rumunjske i švicarske Agencije sudjelovali su i predstavnici Albanije, Bugarske, Srbije, Crne Gore, te Bosne i Hercegovine, te je na tom sastanku predloženo da se drugi Regionalni forum održi u Republici Hrvatskoj, uzimajući posebno u obzir iskustvo RH, odnosno MUP-a RH proizašlo iz Screeninga za poglavlje 24., u kojem se između ostalog obrađuje i navedena tematika.

SEPCA je Udruga osnovana 2002. godina s ciljem suradnje policija u regiji na određenim područjima, a zemlje članice SEPCA-e su Republika Hrvatska, Makedonija, Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Albanija, Bugarska i Rumunjska.
 
 


Stranica