Sastanak kolegija glavnog ravnatelja policije s načelnicima PU

Slika topvijesti/2017/listopad/sastanak_pa_00.jpg

Radnom sastanku pridružili su se ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te državni tajnici Robert Kopal i Terezija Gras

U ponedjeljak, 30. listopada 2017. na Policijskoj akademiji održan je radni sastanak kolegija glavnog ravnatelja policije s načelnicima policijskih uprava.

Na ​otvaranju radnog sastanka načelnicima policijskih uprava obratio se glavni ravnatelj policije Nikola Milina te zamjenici glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez i Željko Prša.

Glavni ravnatelj policije osvrnuo se na strateške prioritete te očekivanja i kvalitetu upravljanja radnim procesima. Također, na sastanku se razgovaralo o schengenskoj evaluaciji, Izmjenama i dopunama ZKP-a, nezakonitim prelascima državne granice, javnim okupljanjima i drugim aktualnim temama.

Zamjenik Vitez naglasio je važnost koordinacije i razmjene informacija unutar sustava, suradnje sa sindikatima, provođenja preventivnih aktivnosti te rada na suzbijanju navijačkog nasilja. Zamjenik Prša ukazao je na potrebu određivanja prioriteta i ciljeva u radu te procjenjivanja stanja sigurnosti.

Načelnicima PU obratio se i pomoćnik ministra Ante Delipetar koji je govorio o radno-pravnim statusima policijskih službenika.

Radnom sastanku pridružili su se ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te državni tajnici Robert Kopal i Terezija Gras.

Ministar Božinović iskazao je zadovoljstvo što su sustav preuzeli iskusni i profesionalni ljudi. Naglasak je ministar stavio na rezultate rada te posvećenost i fokusiranje poslu i u konačnici otvorenost prema javnosti. Državni tajnik Kopal govorio je o uvođenju mjerila za ocjenu rada te maksimalnoj profesionalizaciji policije dok je državna tajnica Gras ukazala na mogućnost apliciranja za EU projekte te govorila o važnosti schengenske evaluacije.

U nastavku sastanka načelnici policijskih uprava govorili su o stanju i problematici u pojedinim policijskim upravama.

Na kraju radnog sastanka pomoćnici glavnog ravnatelja policije Ante Gudelj, Zoran Ničeno i Krunoslav Borovec prezentirali su novine i aktualnosti vezane uz Upravu kriminalističke policije, Uprave za granicu i Uprave policije, a važne za rad policijskih uprava.



Stranica