Sastanak izaslanstva Kanade i državne tajnice Terezije Gras

Slika topvijesti/2017/listopad/terezija_gras_kanada_00.jpg

Članovi kanadskog izaslanstva pohvalili su rad Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske kao i značajan doprinos Republike Hrvatske u rješavanju migracijskog izazova

Foto: MUP

Državna tajnica za europske i međunarodne poslove Terezija Gras sastala se 17. listopada 2017. godine u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske s predsjednikom kanadskog Vijeća za izbjeglice Lloydom Axworthyjem.

U pratnji Lloyda Axworthyja bili su izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj Nj. E. Daniel Henry Andrew Maksymiuk, Jannik Rust predstavnik Akademije zaklade Robert Bosch, savjetnica i konzulica June Yuriko Shinagawa, službenik za migracije u Veleposlanstvu Kanade u Beču Craig Dundas i izvršna pomoćnica veleposlanika Ivana Fresl Dumančić.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske uz državnu tajnicu Tereziju Gras na sastanku su sudjelovali pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno, načelnica Sektora za upravne poslove, strance i državljanstvo Gordana Valenta i viši savjetnik-specijalist Dario Dudas.

Gospodin Axworthy i državna tajnica Gras razmijenili su mišljenja i iskustava o migracijskim izazovima na regionalnoj, europskoj i globalnoj razini, o načinima upravljanja migracijama, postupku preseljenja i suradnji s međunarodnim organizacijama te postupcima međunarodne zaštite i integraciji migranata.

Članovi kanadskog izaslanstva pohvalili su rad Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske kao i značajan doprinos Republike Hrvatske u rješavanju migracijskog izazova. Izvijestili su o kanadskim iskustvima u preseljenju i integraciji migranata te Republici Hrvatskoj u tom području ponudili konkretnu pomoć, uključujući pripremu komunikacijske strategije. S obje strane izraženo je zadovoljstvo susretom te je dogovoren nastavak razgovora i suradnje u ovom području.



Stranica