Šarene čarape na Policijskoj akademiji

Slika topvijesti/2018/03_ozujak/pa_sarene_carape_00.jpg

Ova inicijativa jedna je u nizu aktivnosti suradnje Policijske akademije s ustanovama za rehabilitaciju, odnosno odgoj i obrazovanje osoba s intelektualnim teškoćama, kao i Specijalnom olimpijadom Hrvatske, kojom se želi pokazati pozitivan odnos prema osobama koje se po svojim intelektualnim i tjelesnim mogućnostima razlikuju od drugih

Foto: Policijska akademija

Polaznici 13. naraštaja Policijske škole „Josip Jović“ šarenim su  čarapama obilježili Svjetski dan osoba s Downovim sindromom pokazujući razumijevanje, prihvaćanje i podršku osobama s Down sindromom, što im je prijeko potrebno pri integraciji u društvenu zajednicu.

Svrha obilježavanja ovoga dana je jačanje svijesti da se osobe s Down sindromom nalaze u našoj blizini, našim školama, našim obiteljima te da su ravnopravni članovi društva.

Ova inicijativa jedna je u nizu aktivnosti suradnje Policijske akademije s ustanovama za rehabilitaciju, odnosno odgoj i obrazovanje osoba s intelektualnim teškoćama, kao i Specijalnom olimpijadom Hrvatske, kojom se želi pokazati pozitivan odnos prema osobama koje se po svojim intelektualnim i tjelesnim mogućnostima razlikuju od drugih.

Svjetski dan osoba s Down sindromom simbolično se obilježava 21. ožujka jer predstavlja tri kopije kromosoma 21, urođenog genskog poremećaja, jedinstvenog za osobe s Down sindromom. Ovaj dan prvi puta je obilježen u Singapuru 2006. godine, a svake godine obilježava se diljem svijeta prigodnim aktivnostima.

Osobe s Down sindromom vole boje, ali ne mogu upariti čarape, pa ih svakog 21. ožujka podržavamo nošenjem šarenih čarapa!



Stranica