Redovni sastanak s rektorom Sveučilišta u Zagrebu

Slika /02_vijesti/2019/05/fotka_rektor.jpg

Cilj je kreirati nove sveučilišne studijske programe koji bi u visokoškolsko obrazovanje unijeli najnovija teorijska i znanstvena dostignuća iz područja sigurnosti

Na Policijskoj akademiji jučer, 22. svibnja, održan je redoviti sastanak s predstavnicima Sveučilišta u Zagrebu na kojem su uz rektora prof. dr. sc. Damira Borasa prisustvovali prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić i prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga. 

Ispred Policijske akademije na sastanku su bili načelnik Akademije Dubravko Novak, njegova pomoćnica dr. sc. Davorka Martinjak i dekan Visoke policijske škole dr. sc. Krunoslav Borovec.

Tema sastanka bila je suradnja Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstva unutarnjih poslova vezana uz pokretanje sveučilišnog diplomskog studija Kriminalistike i Javne sigurnosti na Visokoj policijskoj školi.

Naime, zbog potreba daljnjeg unaprjeđenja visokoškolskog policijskog obrazovanja i razvoja u specifičnim znanstvenim područjima i poljima usko povezanim sa sigurnošću, organizacijom i djelovanjem policije, nastojanje je Ministarstva unutarnjih poslova da uz potporu i suradnju sa zagrebačkim Sveučilištem kreira nove sveučilišne studijske programe koji bi u visokoškolsko obrazovanje unijeli najnovija teorijska i znanstvena dostignuća iz područja sigurnosti.

Stranica