Ravnatelj policije Vlado Dominić primio u nastupni posjet časnika za vezu mađarske policije

Slika topvijesti/2012/prosinac/001fotografija.jpg

U prostorijama Ravnateljstva policije glavni ravnatelj policije g. Valdo Dominić primio je, jučer 3. prosinca, u nastupni posjet časnika za vezu mađarske policije, Laszla Tarra.

U prostorijama Ravnateljstva policije glavni ravnatelj policije g. Vlado Dominić primio je, jučer 3. prosinca, u nastupni posjet časnika za vezu mađarske policije, Laszla Tarra.

Glavni ravnatelj policije g. Dominić iskazao je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom hrvatske i mađarske policije te istaknuo posebno dobru suradnju na provođenju projekta „Sigurna turistička sezona“ u čiju je provedbu mađarska policija uključena od njegovih početaka.

Ujedno, istaknuo je izvrsnu bilateralnu suradnju graničnih i kriminalističkih policija obje zemlje, naglasivši kako već u četvrtak, 6.prosinca 2012. s radom započinje s radom zajednički kontaktni centar mađarske i hrvatske policije u Mohaču, kao jedna od 3 komponente provođenja  IPA projekta  „Suradnja policije u prekograničnom području Dunava na hrvatsko-mađarskoj granici“vrijednog   preko 230000 eura.

Ne manju važnost g.Dominić pridao je i suradnji policije u odori, posebno na polju sprječavanja nasilja na sportskim natjecanjima te naglasio kvalitetnu suradnju tzv.spotera-policajaca koji prate navijače.

Glavni ravnatelj policije istaknuo je i važnu ulogu mađarske strane u području edukacije brojnih policijskih službenika Ravnateljstva policije kroz rad Međunarodne akademije za provedbu zakona ILEA u Budimpešti.

g. Laszlo Tarr naglasio je kako stoji Ravnateljstvu policije na raspolaganju u budućim područjima suradnje, prvenstveno nakon hrvatskog ulaska u EU i pristupanja Schengenu.

Zaključeno je kako područja za daljnju suradnju postoje te će se ona nastaviti kao i do sada, vrlo otvoreno, kroz svakodnevnu komunikaciju na operativnoj razini.



Stranica