Radni sastanak rukovoditelja prometne policije

Slika topvijesti/2015/travanj/Valbadon.jpg

Na sastanku je raščlanjeno stanje sigurnosti cestovnog prometa u 2014. godini, aktualno stanje sigurnosti, zadaće naložene Planom preventivnog i represivnog djelovanja policije za 2015. godinu, aktivnosti vezane  

Foto: MUP
 
Uprava policije je prošloga tjedna u Valbandonu održala redoviti trodnevni radni sastanak s predstavnicima policijskih uprava po liniji rada prometne policije. Sastanku su nazočili voditelji službi, odjela i odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, načelnici postaja prometne policije iz svih policijskih uprava te predstavnici Mobilne jedinice prometne policije i Policijske akademije, kao i predstavnik Službe za unutarnju kontrolu Kabineta ministra unutarnjih poslova.
 
Na sastanku je raščlanjeno stanje sigurnosti cestovnog prometa u 2014. godini, aktualno stanje sigurnosti, zadaće naložene Planom preventivnog i represivnog djelovanja policije za 2015. godinu, aktivnosti vezane za nadzor teretnih vozila i autobusa, nadzor auto-škola i stanica za tehnički pregled vozila, zakonska regulativa, očevidi prometnih nesreća, edukacija policijskih službenika te organizacija službe te nadzor i usmjeravanje rada policijskih službenika. Osim toga, na sastanku su definirane i razrađene aktivnosti koje će prometna policija poduzimati prije i za vrijeme turističke sezone 2015. godine te je razmotren i niz drugih pitanja vezanih za rad prometne policije.
 
Kako bi se stanje sigurnosti podiglo na višu razinu, odnosno smanjila ukupna stradavanja na cestama u Republici Hrvatskoj, policijskim upravama su dane daljnje smjernice za rad, odnosno naloženo je poduzimanje niza preventivno-represivnih aktivnost do kraja godine.


Stranica