Radionica o suzbijanju korupcije i profesionalnoj etici

Slika topvijesti/2012/rujan/eu_pa.jpg

Provedba radionice, čija je primarna zadaća obrazovanje i produbljivanje znanja službenika u tijelima za provedbu zakona ujedno predstavlja još jedan oblik aktivnog djelovanja Republike Hrvatske u ispunjavanju preostalih mjerila Europske unije iz poglavlja 23. – Pravosuđe i temeljna prava prije punopravnog članstva u EU.

Na Policijskoj je akademiji  jučer otvorena četverodnevna radionica na temu „Suzbijanje korupcije i profesionalna etika“. Radionica, u čijoj pripremi su sudjelovali predstavnici Radne skupine za provedbu projekta u Republici Hrvatskoj i predstavnici Projektnog tima Saveznog ureda kriminalističke policije Republike Austrije, se održava u sklopu regionalnog projekta „Policijska suradnja: borba protiv organiziranog kriminaliteta, odnosno trgovine opojnim drogama i prevencija terorizma (DET ILECUs II)“. Otvorio ju je načelnik Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u Upravi kriminalističke policije Krešimir Sikavica, a sudionike je uvodno pozdravio i  Marijo Rošić, načelnik Odjela za međunarodnu policijsku suradnju i zamjenik voditelja Radne skupine za provedbu projekta.

Predavači na radionici će biti eminentni njemački stručnjaci - Manfred Krauss i Rainer Bote. Pored predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova, među kojima su i predstavnici svih regionalnih ureda PNUSKOK-a, sudjelovat će i predstavnici Državnog odvjetništva, Ministarstva financija (Carinske i Porezne uprave te Ureda za sprječavanje pranja novca).

Provedbom projekta CARDS 2006 EU: „Jedinice za koordinaciju službi za provedbu zakona- ILECU“ koji je prethodio navedenom projektu, Ministarstvo unutarnjih poslova je opremilo svoju središnju kontakt točku te kontakt točke u Ministarstvu pravosuđa i Ministarstvu financija (Porezna uprava, Carinska uprava, Ured za sprečavanje pranja novca) za sigurnu komunikaciju s ciljem omogućavanja učinkovite razmjene podataka na nacionalnoj i međunarodnoj razini.  Provedba radionice, čija je primarna zadaća obrazovanje i produbljivanje znanja službenika u tijelima za provedbu zakona ujedno predstavlja još jedan oblik aktivnog djelovanja Republike Hrvatske u ispunjavanju preostalih mjerila Europske unije iz poglavlja 23. – Pravosuđe i temeljna prava prije punopravnog članstva u EU.



Stranica