Prvenstvo PA u streljaštvu: Memorijal „Matko Maršić“

Slika topvijesti/2016/lipanj/matko_marsic/memorijal_mm_00.jpg

Foto: MUP

Pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske akademije i Zaklade policijske solidarnosti te u organizaciji Sekcije streljaštvo Policijske akademije, od 27. veljače do 11. lipnja, na strelištu Dotrščina održano je Otvoreno prvenstvo Policijske akademije u streljaštvu Memorijal „Matko Maršić“

Prvenstvo je održano po treći put za redom, ali je ove godine u čast i sjećanje promovirano pod imenom pokojnog policijskog službenika Matka Maršića, koji je u svojoj 20-godišnjoj karijeri veći dio radio i djelovao kao instruktor i predavač policijskih stručnih predmeta iz segmenta naoružanja i gađanja te nas je iznenada napustio u veljači prošle godine.

Prvenstvo je održano u četiri kola s dva različita oružja. Svako kolo prvenstva sastojalo se od preciznog i brzog/praktičnog gađanja. Na kraju svakog kola pobjednicima su dodijeljena priznanja u svakoj kategoriji, a bodovi ostvareni na svakom kolu zbrajali su se za ukupni plasman u prvenstvu.

Natjecatelji su se natjecali u dvije kategorije: polaznici i djelatnici, pojedinačno i ekipno. Kategoriju polaznika činili su isključivo polaznici Policijske škole "Josip Jović"  dok su kategoriju djelatnika činili djelatnici Policijske akademije i "prijatelji" Policijske akademije, ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije, PU međimurske, PU bjelovarsko-bilogorske te članovi udruga i klubova iz Hrvatskog saveza za praktično streljaštvo i Hrvatskog streljačkog saveza.

Osim natjecateljskog dijela, natjecanje je sadržavalo edukativni aspekt iz segmenta rukovanja oružjem te humanitarni aspekt jer se prikupljenim sredstvima od kotizacija poticalo humanitarno djelovanje i rad Zaklade policijske solidarnosti. Upravo svrha Zaklade je promicanje humanitarnog djelovanja i potpora policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova.  Poštujući plemenite i čestite namjere, Zaklada će pružati potporu i pomoć policijskim službenicima kojima je najpotrebnija, a u tu svrhu koristit će se i donirana sredstava od kotizacija s ovog turnira.  

Natjecanje i proglašenje pobjednika svojim prisustvom uveličala je i obitelj pokojnog Matka Maršića, kao i upravitelj Zaklade policijske solidarnosti i načelnik policijske akademije Želimir Radmilović te voditelj Policijske škole Marjan Žuljević i voditelj Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost Nikša Jelovčić.



Stranica