Prvenstvo MUP-a u polumaratonu u sklopu utrke ZAGREB21

U organizaciji je sudjelovala i Policijska akademija, a polaznici Policijske škole „Josip Jović“ osiguravali su trasu uz pomoć prometne policije

Atletska cestovna utrka ZAGREB21 u organizaciji Udruge Trčanje u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova održana je u nedjelju, 17. ožujka, sa startom u 9 sati ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Utrka se održala u tri različite kategorije: polumaraton (21 km), utrka na 5 km i štafeta u dužini od 21 km.

Prema odluci Hrvatskoga atletskog saveza, utrka se bodovala kao pojedinačno i ekipno prvenstvo Republike Hrvatske u polumaratonu. U organizaciji utrke sudjelovala je Policijska akademija, a polaznici Policijske škole „Josip Jović“ osiguravali su trasu uz pomoć prometne policije.    

Ove godine, prvi put, utrka predstavlja i službeno pojedinačno i ekipno prvenstvo Ministarstva unutarnjih poslova u polumaratonu. Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova uplatili su trećinu kotizacije, a uplaćena sredstva bit će donirana međunarodnom udruženju Law Enforcement Torch Run i Specijalne olimpijade. Za prvenstvo MUP-a RH prijavilo se ukupno 37 djelatnika, šest žena i 31 muškarac.  

Pobjednicima prvenstva Ministarstva unutarnjih poslova u pojedinačnoj i ekipnoj kategoriji u polumaratonu nagrade je uručio zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša.

Prvo mjesto u polumaratonu za muškarce ekipno osvojila je ekipa Postaje granične policije Macelj u sastavu Luka Špehar, Krunoslav Ivanušec i Nikola Štefanić, drugo mjesto ekipa PU međimurske Mario Sever, Dario Rihtanec i Manuel Vurušić, a treće mjesto ekipa PU brodsko-posavske Krešimir Šimić, Zlatko Zarožinski i Mladen Prskalo.

U pojedinačnom natjecanju u polumaratonu za žene prvo mjesto osvojila je Marija Kosi (Interventna jedinica policije Varaždin), drugo mjesto Nives Šimić (Policijska postaja Pula) te treće mjesto Nikolina Kuvačić (PU istarska).

U polumaratonu za muškarce pojedinačno prvo mjesto osvojio je Luka Špehar (Interventna jedinica policije Zlatar), drugo mjesto Nikola Štefanić (Postaja granične policije Macelj) i treće mjesto Antun Rajnović iz VII. policijske postaje Zagreb PU zagrebačke.

Čestitke pobjednicima i svim sudionicima utrke!

Stranica