Prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama

Polaznici Policijske škole sudjelovali su u organizaciji i provođenju Prvenstva Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama

Tijekom protekla dva dana polaznici Policijske škole „Josip Jović“ sudjelovali su u organizaciji i provođenju Prvenstva Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama koje je održano u Tuheljskim toplicama.

Prvenstvo je organiziralo sportsko društvo „Specijalni sportovi  Luč“ u okviru aktivnosti Specijalne olimpijade Hrvatske.

Nakon kvalifikacijskog dijela svečanost otvorenja je počela himnom, a potom je sportaš iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda Ivan Biđin u ime svih sudionika izrekao tekst prisege sportaša Specijalne olimpijade: „Dopustite mi da pobijedim, ako ne uspijem podržite me da budem hrabar u svome pokušaju!“.

Otvorenje su recitacijama i zvukom harmonike uljepšali i učenici Osnovne škole „Lijepa naša“ Tuhelj nakon čega je njihova ravnateljica Snježana Romić svima zaželjela dobrodošlicu.

U ime načelnika Policijske akademije i voditeljice Policijske škole sve sudionike pozdravila je voditeljica smjene u Policijskoj školi Maja Krajcar, istaknuvši važnost suradnje Policijske škole i Specijalne olimpijade. Zahvalila je svim sportašima koji pružaju mogućnost mladim ljudima koji se školuju za zanimanje policajac da uče kako se i teškoće mogu svladati i nisu prepreka za stvaranje neprocjenjivog prijateljstva i međusobne podrške.

Poželjevši puno uspjeha u natjecanju predsjednik Specijalne olimpijade Hrvatske Denis Sušac otvorio je ovo plivačko natjecanje.
Natjecalo se 137 plivača, članova 33 ekipe sportaša s intelektualnim teškoćama iz cijele Hrvatske, a radosti zbog najvećeg  uspjeha za sve sportaše – prilike za zajedničko druženje, zabavu i ponovni susret sa svojim prijateljima, nije nedostajalo.

Polaznici Policijske škole pomogli su u provođenju samog natjecanja, prateći rezultate, označavanjem starta, vođenjem programa, a ponajviše bodrenjem svih sportaša toplom riječi i stiskom ruke, što je još više učvrstilo prijateljstvo rođeno pri prvom susretu za vrijeme Ljetnih igara Specijalne olimpijade održanih početkom listopada u Policijskoj akademiji.

Cilj suradnje Ministarstva unutarnjih poslova i Specijalne olimpijade Hrvatske promicanje je svijesti o potrebi razumijevanja i pružanja podrške te prihvaćanja osoba s intelektualnim teškoćama kao i njihovih obitelji u zajednici. S druge strane, to je i prilika da se mlade osobe u procesu obrazovanja za svoj budući poziv policijskog službenika susretnu s osobama koje su po svojim intelektualnim karakteristikama drukčije, da nauče kako se prema njima ophoditi i da pri tome razvijaju svoje socijalne vještine i svijest o važnosti razumijevanja, empatije i pružanja ruke prijateljstva.

Stranica