Provedba obuke policijskih službenika granične policije za rad na Nacionalnom informacijskom sustavu za upravljanje državnom granicom

Obuka se provodila u sklopu Fonda za unutarnju sigurnost, Instrument za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza

U vremenskom periodu od  7. veljače do 4. ožujka 2022. u osam navrata održana je obuka policijskih službenika granične policije za rad na Nacionalnom informacijskom sustavu za upravljanje državnom granicom. Obuka se provodila u Smještajnom objektu granične policije „Mladost“ u Kuparima, PU dubrovačko-neretvanska, Smještajno-obučnom centru granične policije Spačva, PU vukovarsko-srijemska i Policijskoj akademiji.
 
Cilj obuke bio je osposobiti polaznike za stjecanje potrebnih znanja i vještina vezanih uz funkcionalnosti Nacionalnog informacijskog sustava za upravljanje državnom granicom, koji će se uspješno primjenjivati i prenositi policijskim službenicima koji obavljaju poslove nadzora državne granice.
 
Obukom su polaznici usvojili znanja i vještine pravilnog korištenje Nacionalnog informacijskog sustava, razlikovanja baza podataka, morali su pojasniti razloge uvezanosti različitih baza i druge aktivnosti vezane uz obavljanje granične kontrole.
 
Obuci su prisustvovali policijski službenici, multiplikatori Nacionalnog informacijskog sustava za upravljanje državnom granicom sa regionalne i lokalne razine iz svih policijskih uprava, dok su obuku provodili nacionalni multiplikatori za rad na Nacionalnom informacijskom sustavu.
 
Obuku je pratio online kolegij, na kojem su polaznici svakodnevno mogu pronaći sve materijale za učenje, kratke testove za provjeru znanja te popratne materijale, a putem sustava e-obrazovanja proveden je i teorijski dio ispita, kao i evaluacija samog tečaja.
 
Svi polaznici tečaja aktivno su sudjelovali u provedbi obuke, primjerima iz vlastite prakse doprinijeli su kvaliteti rada te su svi uspješno završili obuku.

Pisane vijesti