Promovirana knjiga „Rizično delinkventno kriminalno ponašanje“ Vladimira Obradovića

Slika topvijesti/2014/Studeni/promocija_knjiga.jpg

Rijetko se može naći literatura koja obrađuje situacijski pristup prevenciji kriminaliteta i to je jedna od vrijednosti ove knjige, kao i među ostalim, bogatstvo korištenja raznih metodologija istraživanja i njihova originalnost 

Promocija knjige „Rizično delinkventno kriminalno ponašanje“ prof. dr sc Vladimira Obradovića održana je u utorak 4. studenoga na Visokoj Policijskoj školi Policijske akademije.

Knjiga „Rizično delinkventno i kriminalno ponašanje“ u izdanju nakladnika „Politička kultura“ prihvaćena je za donaciju u kategoriji znanstvene knjige Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a osim što je namijenjena nastavnicima, pedagozima, socijalnim radnicima i policijskim službenicima zanimljiva je i široj publici, jer pored iscprnog uvoda u uzročnost i pojavnost devijantnih oblika ponašanja, tretira i rezultate originalno izvedenih istraživačkih projekata koji predstavljaju izvorne radove iz raznih područja.

„Rijetko se može naći literatura koja obrađuje situacijski pristup prevenciji kriminaliteta i to je jedna od vrijednosti ove knjige, kao i među ostalim, bogatstvo korištenja raznih metodologija istraživanja i njihova originalnost“ , rekao je Krunoslav Borovec, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave policije u Ravnateljstvu policije predstavljajući knjigu.

Recenzent Vladimir Kolesarić u svom je obraćanju nazočnima naglasio kako su teme koje obrađuje knjiga Vladimira Obradovića izuzetne životne aktualnosti, pri čemu se autor u svojim istraživanjima nije koristio samo jednom metodom, već je koristio više metoda istraživanja, te su one primjer kako se može napraviti kvalitetno istraživanje.

Istraživanja iako su provedena u Bosni i Hercegovini, kazali su promotor i autor, mogu biti aktualna i u Hrvatskoj. Vladimir Obradović, koji je bio osnivač i prvi dekan Fakulteta kriminalističkih znanosti osnovanog 1990. godine u okviru MUP-a, a nakon umirovljenja 1996. godine sudjelovao je i u osnivanju Fakulteta kriminalističkih nauka u Sarajevu, gdje je bio gostujući profesor do 2008. godine, izrazio je svoje zadovoljstvo što je promociju knjige održao upravo na Policijskoj akademiji te zahvalio svim suradnicima i istraživačima na projektu. 



Stranica