Promocije na Visokoj policijskoj školi

Slika topvijesti/2012/prosinac/promocija.jpg

Ukoliko će današnji slavljenici ovu kuću doživjeti kao instituciju kojoj se i dalje mogu obraćati, jaz između teorije i prakse će se smanjivati.  

Dodjelom diploma 18 studenata koji su završili dodiplomski stručni studij, program kriminalist, i stekli višu stručnu spremu, otvorena je jutros na Policijskoj akademiji dvodnevna svečana promocija diplomanata Visoke policijske škole, novopečenih kriminalista.

Na prvoj od ukupno pet predviđenih promocija, dekan Joško Vukosav čestitao je diplomantima na dugom putu koji je bio pred njima, a koji su, bez obzira na paralelne radne obaveze, uspješno savladali i u tim okolnostima polučili uspjeh. Nadodao je i kako doista očekuje da ovo neće biti kraj njihova obrazovanja, da će se opet vidjeti i da će za nekoliko godina biti ponovno ovdje, držeći u rukama nove diplome.

Nekoliko prigodnih riječi diplomantima i okupljenim obiteljima uputio je i promotor Željko Mršić, prisjećajući se i teških i zabavnih momenata tijekom školovanja. Spomenuo je i kako se u praksi često čuje da teorija i praksa nisu usklađene, što ne bi trebalo biti tako, a ukoliko će današnji slavljenici ovu kuću doživjeti kao instituciju kojoj se i dalje mogu obraćati, jaz između teorije i prakse će se smanjivati.

Današnja svečanost dodjele diploma nastavljena je u podne, kada su svoje dragocjene tuljce podigli studenti koji su završetkom programa diplomirani kriminalist dodiplomskog stručnog studija stekli visoku stručnu spremu, dok će sutra njihovu radost osjetiti i kolege koji su završili stručni studij kriminalistike i stekli stručni naziv stručni prvostupnik kriminalistike, zatim oni koji su završetkom sveučilišnog studija kriminalistike stekli visoku stručnu spremu i, najzad, budući stručni specijalisti kriminalistike, koji će preuzimanjem diploma obilježiti završetak specijalističkog diplomskog studija kriminalistike.



Stranica