Promocija policijskog zanimanja na sajmu poslova u Puli

Na sajmu poslova PU istarska i Policijska akademija predstavile su građanima mogućnosti zapošljavanja u policiji

Grad Pula je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Pula i Obrtničkom komorom Istarske županije organizirao sajam poslova, koji je održan u ponedjeljak, 27. svibnja u Domu hrvatskih branitelja u Puli.

Sajam poslova omogućio je susret nezaposlenih osoba i tražitelja zaposlenja s potencijalnim poslodavcima, koji su predstavili mogućnosti zapošljavanja i daljnjeg razvoja karijere u njihovim tvrtkama pa su tako mogućnosti zaposlenja u policijskim redovima predstavili i Policijska uprava istarska i Policijska akademija.

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova je ove godine raspisalo natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini, kojim se traži 750 novih policajaca. Natječaj je otvoren do kraja srpnja, a na njega se mogu javiti državljani i državljanke Republike Hrvatske koji imaju završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju, nemaju navršenih 28 godina na dan 9. rujna 2019. godine, imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, osobno su dostojni za obavljanje policijske službe i nisu članovi političke stranke.

Program srednjoškolskog obrazovanja započet će 9. rujna na Policijskoj akademiji, a trajat će 12 mjeseci, u što je uključena i praksa u policijskim upravama. Za vrijeme školovanja, polaznicima su osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada. Polaznici koji uspješno završe program obrazovanja, primat će se u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova sukladno potrebama službe, a nakon završetka vježbeničkog staža od šest mjeseci, postaju policajci te su obavezni raditi u policiji najmanje pet godina. Čeka ih dakle siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Više informacija o natječaju i programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka građani mogu pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava, u policijskim postajama, nadležnim službama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te na Facebook stranici Policijske akademije.

Stranica