Promocija filma „Pas“ u Kaptol Centru

Demonstracije rada vodiča i službenih pasa MUP-a RH

Proteklog vikenda u CineStar kinima održan je “Dog weekend” koji je bio posvećen upravo psima povodom prikazivanja komedije „PAS” s Channingom Tatumom u glavnoj ulozi. U sklopu zabavnog i edukativnog programa u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema prikazane su zanimljive pokazne vježbe HGSS-a i MUP-a sa službenim psima, što je privuklo brojne posjetitelje s njihovim ljubimcima.

Film govori o bivšem vojnom rendžeru Briggsu kojem je dodijeljena briga o psu palog suborca, kojeg treba dovesti da prisustvuje njegovom sprovodu, a zbog neobičnog karaktera psećeg suputnika, njihovo putovanje pretvara se u pravu avanturu.

Na navedenoj promociji sudjelovali su instruktori i službeni psi Službe za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, kao i psi Hrvatske gorske službe spašavanja.

Instruktori Službe za obuku vodiča i dresuru službenih pasa demonstrirali su rad sa službenim psima za detekciju droga i eksploziva na prtljazi i prijevoznom sredstvu, kao i vježbe poslušnosti te vježbe obrane i napada sa psom za zaštitu državne granice. Predstavnici Hrvatske gorske službe spašavanja predstavili su vježbe traganja za osobama pomoću pasa.

Demonstracija vježbi  bila je edukativnog karaktera, popraćena humorističnim scenarijem koji je bio prilagođeni publici koja se u najvećem dijelu sastojala od djece.

Osim pokaznih vježbi održano je i veterinarsko savjetovanje te izlaganje pseće opreme i poslastica. Cjelokupno druženje okupilo je mnoštvo posjetitelja koji su došli sa svojim kućnim ljubimcima.

Pisane vijesti