Projektni tjedan studenata iz njemačke Savezne visoke policijske škole

Studenti iz Savezne visoke škole u Brühlu iz Savezne Republike Njemačke posjetili Policijsku akademiju "Prvi hrvatski redarstvenik", gdje su se upoznali s načinom rada Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti

Na Veleučilištu kriminalistike i javne sigurnosti dana 24. listopada 2023. održane su aktivnosti u okviru provedbe projektnog tjedna aktualne generacije policijskih službenika studenata iz Savezne visoke škole u Brühlu iz Savezne Republike Njemačke.

Njemački studenti su upoznati s ulogom i načinom rada Veleučilišta, vrstama studijskih programa, znanstvenim radom i istraživanjima, projektima i međunarodnom suradnjom, studentskim pitanjima, aktivnostima publiciranja te općenitim modelom policijskog obrazovanja u hrvatskoj policiji.

Pokazali su osobiti interes za pojedine nastavne sadržaje i način prilagođavanja raznim vrstama policijskih poslova kroz predmete na studiju, te načinom provođenja znanstvenih istraživanja i utjecajem na praksu. S ciljem unaprjeđivanja međunarodne suradnje, predstavljene su mogućnosti korištenja pojedinih programa za duže posjete, provođenje stručne prakse ili studiranje na Veleučilištu.

Njemački studenti su na Veleučilištu upoznati s ustrojstvom Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva policije, kao i modelom policijskog obrazovanja na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik", a posjetili su i Centar za obuku vodiča i dresuru službenih pasa i Muzej policije.

Projektni tjedan su nastavili posjetom Antiterorističkoj jedinici Lučko, Nacionalnom pomorskom centru Zadar i Postaji pomorske i aerodromske policije Zadar. Ovo je druga godina u kojoj se održava takva vrsta projektnog tjedna. 

Pisane vijesti