Projekt „Partnerstvo za obrazovanje” - modul 4. „Follow the crypto”

Projekt „Partnerstvo za obrazovanje“ svoj najvažniji cilj nosi u samom nazivu partnerstvo

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, Ured ICITAP-a i Ministarstvo unutarnjih poslova od 2013. godine provode zajednički obrazovni program s ciljem pružanja odgovora na sigurnosne prijetnje i rizike s kojima se društvo danas suočava.

Projekt „Partnerstvo za obrazovanje“ svoj najvažniji cilj nosi u samom nazivu partnerstvo, kojem su nositelji američki i hrvatski stručnjaci za sigurnost. Kroz godine je stvorilo neformalnu ali čvrstu regionalnu mrežu stručnjaka iz zemalja jugoistočne Europe u području borbe protiv terorizma i najsloženijih oblika organiziranog kriminaliteta.

Znanje, informacije i profesionalne veze, uspostavljene ili poboljšanje kroz projekt Partnerstvo za obrazovanje, rezultirale su nizom uspješno provedenih kriminalističkih istraživanja.

Također, rezultat višegodišnjeg partnerstva je i centar za provedbu obuka u području borbe protiv kibernetičkog kriminaliteta i području kibernetičke forenzike, uspostavljen na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“.

Tako je protekli tjedan održan četvrti ovogodišnji modul na temu „Fallow the crypto“ za policijske službenike-istražitelje računalnog kriminaliteta iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije. Izlagali su stručnjaci američke tajne službe te s polaznicima podijelili znanje i iskustvo u praćenju kriptovaluta.  

Pisane vijesti