Projekt „Partnerstvo za obrazovanje“

Pedagoške kompetencije bile su tema ovogodišnjeg modula hrvatsko-američkog projekta za 2023. godinu

Deseta godina provedbe projekta „Partnership for Education“, partnerstva Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj, ICITAP-a i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, započela je pedagoško-instruktivnom obukom, koja se ovaj tjedan održava u Splitu. 
 
Memorandum o razumijevanju između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj o suradnji u provedbi programa „Partnerstvo za obrazovanje“, koji je potpisan u travnju 2022. godine, tijekom održavanja Hrvatsko-američkog foruma, dodatno je i formalno osnažio partnerstvo, te je suradnji pružen novi zamah i poticaj.

Na projektu su sudjelovali predstavnici Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik", iz Službe za cjeloživotno obrazovanje Maja Pajur i Nives Dvorski, dok su sa američke strane partnerstva sudjelovali predstavnik SAD-a u Republici Hrvatskoj, savjetnik misije Andrej Madunović, kordinatorica projekata Ivana Alilović i predstavnik ICITAP-a, viši programski specijalist Nikola Kujača.
 
Policijski službenici iz susjednih zemalja, prvim će ovogodišnjim modulom, steći pedagoške kompetencije u cilju prenošenja znanja stečenih na 7 modula provedenih tijekom 2022. godine. 
 
Znanje, profesionalno i životno iskustvo profesorice Marije Pajur, omogućit će polaznicima da na pedagoško-instruktivnoj obuci nauče kako što kvalitetnije i uspješnije prenijeti stečena stručna znanja kolegama.
 
S obzirom na to da je jedna od nastavnih cjelina i profesionalna etika, a koju Policijska akademija “Prvi hrvatski redarstvenik” potiče i promovira putem svih vrsta edukacija, voditeljica projekta ispred Policijske akademije, policijska službenica Nives Dvorski, razmijenit će iskustva o primjeni etičkih kodeksa policije u susjednim zemljama. 
 
Projekt „Partnerstvo za obrazovanje“ provodi se s ciljem jačanja međunarodne policijske suradnje, ali i svih drugih tijela čija je zadaća suzbijanje najsloženijih oblika kriminaliteta.


Pisane vijesti