Projekt Partnership for Education: Gospodarski kriminalitet i korupcija

Slika topvijesti/2013/travanj/akademija01.jpg

U Valbandonu kraj Pule u ponedjeljak, 22. travnja, otvoren je treći od ukupno pet modula koji se provode u sklopu projekta Partnership for Education. Radi se o projektu regionalne obuke za sudionike iz šest zemalja regije: Albanije, Bosne  

Foto: MUP

U Valbandonu kraj Pule u ponedjeljak, 22. travnja, otvoren je treći od ukupno pet modula koji se provode u sklopu projekta Partnership for Education. Radi se o projektu regionalne obuke za sudionike iz šest zemalja regije: Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije. Navedeni projekt realizira se u partnerskoj suradnji Veleposlanstva SAD u Republici Hrvatskoj, programa ICITAP, Veleposlanstva Velike Britanije u RH i Policijske akademije Ravnateljstva policije.

Prva dva modula realizirana su u Policijskoj akademiji u Zagrebu tijekom ožujka ove godine, dok se treći, koji traje do 26. travnja, odnosi na temu gospodarskog kriminaliteta i korupcije.

Seminar je otvorio načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović, koji je istaknuo tri osnovna rezultata koje želimo postići ovim partnerskim projektom suradnje, odnosno regionalne obuke, a to su: pružanje informacija sudionicima iz navedenih zemalja o tome kako se u Republici Hrvatskoj borimo protiv gospodarskog kriminaliteta i korupcije. Govorio je i o prenošenju iskustava Republike Hrvatske u kontekstu predpristupnih aktivnosti za ulazak u članstvo u Europskoj uniji, a to su saznanja koja će zemljama sudionicama itekako trebati kad sami započnu procese koje je Hrvatska već prošla i, na kraju, ali ne manje važno, stvaranje kontakata između stručnjaka za gospodarski kriminalitet u cijeloj regiji, što će im zasigurno biti dodatna pomoć u daljnjem radu u području suzbijanja gospodarskog kriminaliteta i korupcije.

Osim stručnjaka iz hrvatske policije, te predstavnika USKOK-a, sudionicima će izlagati i američki stručnjaci programa ICITAP-a, koji će im prenijeti svoja iskustva iz područja oduzimanja protupravno stečene imovinske koristi, a zadnja dva dana seminara predavači će biti stručnjaci iz Velike Britanije na temu istraga financijskog kriminaliteta.



Stranica