Profesorice iz Litve u posjeti u sklopu programa ERASMUS +

Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti ugostilo profesorice iz Litve s Visoke škole za sigurnost Sveučilišta u Vilniusu

Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti posjetile su dvije profesorice iz Litve s Visoke škole za sigurnost Sveučilišta u Vilniusu (Viešojo saugumo akademija, Mykolo Romerio Universitetas) u okviru programa mobilnosti profesora za nastavu Erasmus + (Staff Mobility for Teaching - STA) od 13. do 17. svibnja 2024. godine.

Profesorice dr. Navickienė Žaneta i dr. Juškevičiūtė Janina su sudjelovale u nastavi na više studijskih godina i prezentirale litvanske policijske institucije, kriminalističko postupanje na mjestu događaja, prikaz najpoznatijih litvanskih kriminalističkih slučajeva te su prikazale model obrazovanja.

Tijekom predavanja razmjenjena su iskustava o radu policije i govorilo se o prednostima međunarodne razmjene u sklopu programa ERASMUS +. Gošće su imale priliku također poslušati prezentaciju o organizacijskoj strukturi Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ravnateljstva policije i Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“, kao i o djelokrugu rada ustrojstvenih jedinica i službi Policijske akademije.

Tijekom boravka na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ obišle su Muzej policije i druge organizacijske jedinice, te knjižnicu u kojoj su s velikim zanimanjem pregledavale stare kriminalističke knjige.

U interaktivnim razgovorima s profesorima, studentima, razmijenjena su iskustava na fakultetima u Litvi i Hrvatskoj.

Međunarodna suradnja u ovom području nastavak je programa koji su pokrenuti prije više godina i povećavaju se po broju sudjelovanja svake akademske godine.
 

Pisane vijesti