​Profesori Visoke policijske škole na znanstveno-stručnom kupu Strukovne udruge kriminalista

Slika /02_vijesti/2022/9 mjesec/suk.jpg

Skup je donio prijedloge za rješavanje problema policijske, odnosno sudske prakse u Republici Hrvatskoj

Profesori Visoke policijske škole dr. sc. Hrvoje Filipović i mr. sc. Davor Solomun sudjelovali na Okruglom stolu i održali pozivna predavanja u organizaciji Strukovne udruge kriminalista, koji se održao od 24. i 25. rujna na Pagu.

Ovaj vrlo sadržajni znanstveno – stručni skup obilježen je tematskom  dvodimenzionalnošću  pozvanih predavanja. U jednom segmentu tematizirano je „Diskrecijsko pravo policijskog službenika u primjeni odredbi prekršajnog postupka“, dok je u drugom segmentu  tematiziran „Kriminalitet i sigurnosni značaj protupravnog i prekomjernog iskorištavanja mineralnih sirovina i drugih prirodnih bogatstava Republike Hrvatske“.

Uvodno predavanje održao je predsjednik Strukovne kriminalista Darko Majstorović, a uz kriminaliste, profesore Visoke policijske škole i zamjenika predsjednika Strukovne udruge kriminalista iz PU zagrebačke Davora Posilovića, pozvana predavanja održali su i prof. dr. sc. Zlata Đurđević i prof. dr. sc. Marin Bonačić s Pravnog fakulteta u Zagrebu, Edhem Kapetanović, predsjednik prekršajnog odjela Općinskog suda u Novom Zagrebu i Goran Mazija, predsjednik Hrvatske strukovne udruge eksperata i sudskih vještaka.

Konstruktivnoj raspravi posebno su doprinijeli Mario Bošnjak, voditelj Policijske škole „Josip Jović“, dr. sc. Damir Juras, voditelj Odjela prvostupanjskog disciplinskog sudovanja u Splitu, Vjenceslav Oštarić, predsjednik Prekršajnog suda u Pagu, te Vlado Trivunović i drugi predstavnici Ravnateljstva policije i policijskih uprava.

Predavanja su inspirirala gotovo sve sudionike da se aktivno uključe, što je kreiralo vrlo dinamičnu raspravu po svim temama tako da je ovaj dvodnevni skup polučio vrijedne rezultate u smislu kritičkog promišljanja policijskih i sigurnosnih pitanja, ali i iznjedrio prijedloge za rješavanje problema policijske, odnosno sudske prakse u Republici Hrvatskoj.
 

Stranica