Profesori Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti na 5. konferenciji Jutarnjeg lista „Sigurnost cestovnog prometa

5. konferencija Jutarnjeg lista „Sigurnost cestovnog prometa“ održana je u Zagrebu, 21. veljače

Profesori Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti dr. sc. Željko Mršić i dipl. ing. Mile Klanac sudjelovali su dana 21. veljače 2023. godine na 5. konferenciji Jutarnjeg lista „Sigurnost cestovnog prometa“. Tema ovogodišnje konferencije  pod nazivom „ "Schengen, uvođenje eura i strateški prometni projekti Hrvatske" bavila se pitanjima sigurnosti u prometu koja su vezana uz ulazak Republike Hrvatske u schengenski prostor i europodručje te strateškim infrastrukturnim projektima u cestovnom prometu koji su od nacionalnog interesa za Republiku Hrvatsku. Između ostalih govornika na konferenciji se obratio i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović.
Sudionici konferencija nastojali su dati odgovore koje je daljnje korake potrebno poduzeti vezano uz unapređenje prometnog sustava kako bi se stupanj sigurnosti svih sudionika cestovnog prometa povećao te bio na razini najrazvijenijih zemalja Europske unije. 

Stranica