Prisegnuo 7. naraštaj

Slika topvijesti/2011/SIJECANJ/7_narastaj/akanaslovnica.jpg

Na Policijskoj akademiji, održana je promocija 7. naraštaja polaznika Programa obrazovanja odraslih za zanimanje policajac

U četvrtak 13. siječnja, na Policijskoj akademiji, održana je promocija  7. naraštaja polaznika Programa obrazovanja odraslih za zanimanje policajac. Svečanom prisegom, kojom je ceremonija završila, ovaj program uspješno je završilo 141 policajka i 659 policajaca koji će biti raspoređeni  po policijskim upravama, ponajviše u postaje granične policije.Pored mnogobrojnih polaznika teško je bilo ne zamijetiti mnogobrojnu rodbinu, prijatelje, bračne drugove i malu djecu koja su došli uveličati ovaj svečani i za njih značajan događaj.

Nakon prijavka i pregleda postroja polaznika i njihovih odgajatelja svim okupljenima, uz tople riječi pozdrava, obratio se glavni ravnatelj policije Oliver Grbić. U svom obraćanju posebno je istaknuo:

 „Budite svjesni da i građani Republike Hrvatske stavljaju pred vas svoja velika očekivanja. Sva vaša novostečena znanja i vještine biti će vrlo skoro iskušane u vašim svakodnevnim zadaćama. Zbog toga, od vaših prvih koraka na novim radnim mjestima, očekujem da služite građanima i vodite računa o tome kako vaš uspjeh i uspjeh policijske organizacije u cjelini ovise o zadovoljstvu tih istih građana, odnosno o slici koju smo izgradili u javnosti. Želim da budete svjesni da svako skretanje sa puta teško narušava naš ugled, a sve ono dobro što smo učinili pada u drugi plan.“

U svom govoru glavni ravnatelj policije Oliver Grbić s ponosom je, kao i ranijih godina, skrenuo pozornost i na značenje mjesta na kojem već više od 20 godina prisežu hrvatski policajci:

„Na ovom mjestu prije nešto više od 20 godina stasala je prva generacija hrvatskih policajaca koja je dala nemjerljiv doprinos u stvaranju naše domovine. Taj neprocjenjivi moralni kapital, zalog koji vam je ostavljen u nasljeđe imajte uvijek na umu dok obavljate ovaj častan posao.“  

Također čestitao je četvorici najboljih polaznika i to Florijanu Majeviću, Ivanu Mašiću, Draženu Paviću i Marku Devčiću na postignutom uspjehu tijekom njihovog školovanja. Oni su, pored prigodne nagrade, dobili mogućnost da sami odaberu policijsku upravu u koju će biti raspoređeni.  

Prisutnima se obratio i načelnik Policijske akademije Zoran Ničeno, koji je čestitao polaznicima na uspješno završenom školovanju, istaknuvši kako su im tijekom školovanja prenesena teoretska i praktična znanja nužna za obavljanje policijskog posla. Istaknuo je i zavidne rezultate polaznika tijekom školovanja, posebice uspješnost u izvanškolskim aktivnostima kroz sudjelovanje u policijskom zboru i orkestru. Na taj su način svojim djelovanjem promicali ulogu policije u javnosti.

 „Nosite odoru hrvatske policije s ponosom, a vjerujem kako će uspjeh u vašem radu biti nagrađen zahvalnošću građana i njihovim poštovanjem.“ - završio je svoj govor glavni ravnatelj policije Oliver Grbić.

 

Kape su bačene u zrak, a vježbenicima jedno veliko: Sretno!



Stranica