Priprema za Uskrs na Policijskoj akademiji

Polaznici Policijske škole „Josip Jović“ po prvi put su nakon puno godina zbog poštivanja epidemioloških mjera Veliki tjedan proveli na Policijskoj akademiji pripremajući se za obilježavanje središnjeg kršćanskog blagdana Uskrsa

Poštujući mjere i preporuke za sprečavanje epidemije Covid-19 polaznici i polaznice 16. naraštaja Policijske škole „Josip Jović“ nisu otputovali svojim obiteljima prije Uskrsa već su pripravu za Uskrs proveli na Akademiji sudjelujući na misnim slavljima na Cvjetnicu, Veliki četvrtak i Veliki petak u kapeli Sv. Mihovila na Policijskoj akademiji te na Svetoj ispovjedi koja je bila na Veliki utorak.

Kako bi se pripremili za Vazmeno bdijenje na Veliku subotu i blagoslov hrane tijekom subotnjeg popodneva su u vedrom ozračju organizirali bojenje jaja, a potom su blagovaonicu Policijske akademije i ostale zajedničke prostorije ukrasili rascvjetanim granama kako bi Uskrs, iako bez obitelji, dočekali u što ugodnijem ozračju.

Niz fotografija snimljenih tijekom subotnjeg popodneva na Policijskoj akademiji svjedoči o njihovoj vedrini tijekom druženja i radosti u iščekivanja Kristovog uskrsnuća.

Prihvaćanje trenutne situacije i odricanja polaznika koji ovaj Uskrs moraju provesti bez svojih najbližih, odražava ovogodišnju Uskrsnu poruku vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdan koji ističe: „… doista dar koji se u vjeri prihvaća i živi jer Uskrs nije (samo) godišnja proslava iz običaja i tradicije, nego događaj na kojemu se učvršćuje vjera“.

Dragocjeno nam je to njihovo iskustvo prihvaćanja i odricanja uz osmjeh posebice u današnje vrijeme u kojem, zbog pandemije i nedavnih razornih potresa, pojedince lako može svladati tuga i malodušnost.

Poštovane djelatnice i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova, želimo vam sretan i blagoslovljen Uskrs! Neka vam radost uskrsnuća vrati vjeru u život, a Božja ljubav podari snagu i duhovni mir.
 
                                                                                                                                                                                                                                         
    Djelatnici i djelatnice Policijske akademije


Stranica