Primopredaja 49 vozila za prijevoz službenih pasa

Automobili su nabavljeni sredstvima Fonda za unutarnju sigurnost, Instrumenta financijske potpore u području vanjskih granica i viza

Na Policijskoj akademiji danas, 28. lipnja, održana je svečana primopredaja vozila za prijevoz službenih pasa na kojoj su prisustvovali ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, pomoćnik ministra Cvjetko Obradović i načelnik Policijske akademije Dubravko Novak.

Vozila, njih 49, nabavljena su sredstvima Fonda za unutarnju sigurnost, Instrumenta financijske potpore u području vanjskih granica i viza - projekt „Nabava pasa i vozila za prijevoz pasa”. Projekt vrijednosti oko 12,7 milijuna kuna, financijski se realizira u iznosu od 75 posto iz Fonda za unutarnju sigurnost, instrumenta financijske potpore u području vanjskih granica i viza, a preostalih 25 posto iz državnog proračuna. 

Riječ je o karavan vozilima Škoda Octavia Combi Ambition 1.6 TDI 4x4, bez policijskih obilježja, čiji je prtljažni prostor prenamijenjen za prijevoz dva službena psa s pripadajućom opremom za održavanje higijenskih uvjeta pasa (spremnik za vodu s pitkom vodom) i posebno opremljen metalnim kavezom s drvenom podnicom te ventilatorom na krovu vozila za izvlačenje ustajalog i uvlačenje svježeg zraka. Vozila će se koristiti za prijevoz službenih pasa za zaštitu vanjske državne granice i graničnu kontrolu.

Ovaj projekt pokazuje koliko Ministarstvo unutarnjih poslova, ali i Europska unija ulažu u razvoj hrvatske policije, s obzirom na sve izazove s kojima se suočava, pogotovo one vezane uz granicu. „Naša granica najdulja je vanjska granica Europske unije stoga sustavno ulažemo u nabavu vrhunske opreme, tehnike i vozila za nadzor državne granice, kao i u kontinuiranu obuku naših policajaca“, zaključio je ministar Božinović.

Stranica