Prikupljanje pomoći za poplavljena područja

Slika topvijesti/2014/svibanj/POPLAVE/pomoc/polave_mala.jpg

Foto: MUP 

U organizirano skupljanje pomoći za stradale u poplavi u Slavoniji danas su se uključili i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova.

Naime, pomoć je prikupljana u Ravnateljstva policije, Policijskoj upravi zagrebačkoj i na Policijskoj akademiji. U prikupljanje pomoći, osim djelatnika,  uključili su se i polaznici svih oblika obrazovanja na Policijskoj akademiji, kao i članovi Nacionalnog sindikata policije.     

Akcija je krenula jutros u Ravnateljstvu policije, a oko podneva je nastavljena u II. paviljonu Policijske akademije u koji se donosila voda, hrana u konzervama, dječja hrana, higijenske potrepštine i drugo što je najnužnije stanovnicima najugroženijih područja istočne Slavonije.

Do 15 sati je prikupljena veća količina hrane, vode i higijenskih potrepština te oko 4000 kuna. Akcija prikupljanja je zbog velikog interesa produžena do 19 sati, a nakon što se sve sortira i označi, uputit će se u Slavoniju. S konkretnim potrebama stanovnika poplavom ugroženih područja upoznati su djelatnici PU vukovarsko-srijemske i PU brodsko-posavske koji će pomoć podijeliti krajnjim korisnicima.



Stranica