Prezentacija projekta e-Policija na Policijskoj akademiji

Slika /topvijesti/2015/listopad/EpolicijaPA/naslovna.jpg
Foto: MUP
 
Na Policijskoj akademiji u srijedu, 28. listopada, održana je prezentacija projekta e-Sigurnost (e-Policija), kojeg su zaposlenicima Policijske akademije, profesorima i predavačima Visoke Policijske škole, Policijske škole Josipa Jovića, voditeljima obrazovnih skupina i odgajateljima, te studentima Visoke Policijske škole predstavili zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković i načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec.
 
Zamjenik ministra Evelin Tonković govorio je o uvođenju projekta e-Policija i mogućnostima koje on pruža policiji. Pri tom je naglasio kako je glavni cilj ovog projekta povećati učinkovitost policijskih službenika, te služiti kao moćan alat u zaštiti policijskih službenika, ali i građana, i u povećanju sigurnosti, a ne nadziranju. Ministarstvo unutarnjih poslova na ovaj način slijedi moderne tehnološke trendove u svijetu, a osim što daje dodatne alate i olakšava posao policijskim službenicima, cijeli projekt će u konačnici rezultirati uštedama iako je u ovoj fazi uloženo oko pet milijuna kuna. Demonstrirane su i mogućnosti sustava e-Policija, od mogućnosti pozicioniranja policijskih pješačkih ophodnji i vozila, sustava videozida kojim operateri u operativno-komunikacijskim centrima dobijaju jasniji i brži prikaz stanja na terenu, mogućnosti geolociranja događaja prikaznom na karti i na zaslonima videozida, do zapisa kamera koje snimaju kamere koje policajci nose prilikom intervencija.
 
Cijeli projekt zamišljen je u nekoliko faza, a u suradnji s drugim službama i sudionicima u projektu, posebno informatičarima, već se rade i nadogradnje sustava koje će uskoro biti u uporabi.
 
O projektu je govorio i Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije, koji je pojasnio praktičnu uporabu sustava e-Policiji za policajce na terenu.


Stranica