Prezentacija Poslijediplomskog specijalističkog studija „Probacijski tretman“

Slika topvijesti/2015/ozujak/TV_uzelac2.jpg

Natječaj za specijalistički studij planira se tijekom proljeća, a početak studija planiran je za jesen 2015. godine, a o broju zainteresiranih i kandidata ovisit će i cijena studija. Više informacija zaintersirani mogu pronaći na stranici www.ff.st.hr.  

Foto: MUP

Na Policijskoj akademiji u četvrtak, 5. ožujka 2015. godine, za sve zainteresirane djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova održana je prezentacija Poslijediplomskog specijalističkog studija „Probacijski tretman“.

Prezentaciju su održali dr. sc Slobodan Uzelac, voditelj studija i izv. prof. dr. sc. Goran Kardum, prodekan za nastavu i studentska pitanja Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu na kojem se izvodi trosemestralni specijalistički studij u suradnji sa Pravnim, Medicinskim i Ekonomskim fakultetom splitskog Sveučilišta. Prof. dr. Slobodan Uzelac uvodno je govorio o povijesti probacije u svijetu i Hrvatskoj, njezinu značaju, kao i o ulozi policijskog sustava u probaciji, koja se kako je naglasio ne može obavljati bez suradnje sa policijom. Vještine koje se stječu nakon završetka studija su uspješno vođenje probacijskog tretmana, znanja, vještine, odgovornost i samovrednovanje iz područja psihologije, pedagogije, sociologije, socijalne pedagogije, kaznenog prava, medicine i ekonomije, a nastava se odvija korištenjem modernih tehnologija videolinka i e-učenja. 


Natječaj za specijalistički studij planira se tijekom proljeća, a početak studija planiran je za jesen 2015. godine, a o broju zainteresiranih i kandidata ovisit će i cijena studija. Više informacija zaintersirani mogu pronaći na stranici http://www.ffst.hr/.



Stranica