Preporuke znanstvenog skupa o suzbijanju terorizma

Danas je na Policijskoj akademiji završen znanstveno-stručni skup "Ljudski resursi u suzbijanju terorizma".

Danas je na Policijskoj akademiji završen znanstveno-stručni skup "Ljudski resursi u suzbijanju terorizma". O njegovoj važnosti i zanimljivosti svjedoči i nazočnost članova Vlade; ministra unutarnjih poslova, ministra obrane i ministrice pravosuđa, kao i mnogih drugih istaknutih predstavnika državnih institucija, akademske zajednice i najznačajnijih gospodarskih subjekata zaduženih za pitanja sigurnosti.
Temeljem prezentiranih radova i koncepata, te rasprava i razmjena mišljenja, na plenarnom dijelu skupa u svezi sa znanstveno-stručnim doprinosima u borbi protiv terorizma zaključeno je da je skup dao svoj doprinos povećanju stupnja nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske.

Na kraju skupa usvojene su Preporuke o:

- Pokretanju projekta osmišljavanja nacionalnog programa izobrazbe u sferi sigurnosti
- Pokretanju projekta uvođenja novih nastavnih sadržajima u području borbe protiv terorizma u suradnji sa veleučilištem i sveučilištem u Zagrebu, a što uključuje i provođenje tečajeva za menadžersku razinu rukovođenja, razinu voditelja zaštite objekata i tečajeva za razinu stručnjaka za odlazak na rad u zemlje visokog sigurnosnog rizika, te uvođenje usmjerenja koji bi se bavili problematikom borbe protiv terorizma.
- Stvaranju zakonskih preduvjeta za implementiranje sveučilišne razine izobrazbe iz područja borbe protiv terorizma na Policijskoj akademiji MUP-a RH.
- Predlaganju novih zakonskih rješenja koja bi pospješila rad službi zaduženih za sigurnost u gospodarskim subjektima od vitalnog državnog interesa.

Stranica