Predstavnik Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti izv. prof. dr. sc. Krunoslav Antoliš sudjelovao na konferenciji „Umrežavanje o održivoj sigurnosti u dinamičnom okruženju“

Slika /02_vijesti/2024/04_Travanj/Hybrid Logo.png

Na Konferenciji je dogovorena radionica po nazivom „Hibridne prijetnje u kontekstu regionalne krize“

Izv. prof. dr. sc. Krunoslav Antoliš sudjelovao je na konferenciji „Umrežavanje o održivoj sigurnosti u dinamičnom okruženju“ u sklopu ERASMUS+ projekta „Suradnja na razvoju zajedničkog kurikuluma o borbi protiv hibridnih prijetnji - HYBRIDIC“ koja je organizirana od strane Sveučilišta Mykolas Romeris, Akademije Javne sigurnosti u Vilniusu (Litva).

Profesor Antoliš nastupio je s predavanjem „Dezinformacije podržane umjetnom inteligencijom od dinamičkog istraživanja do holističkih rješenja“, u kojem je ukazao na istraživanja glede umjetne inteligencije i širenja dezinformacija, predstavljajući strateški okvir za ublažavanje utjecaja dezinformacija u digitalnoj eri.

Također je sudjelovao u aktivnostima vezanim uz Međunarodne dane koji su prethodili konferenciji u okviru kojih je predstavio Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti i sustav policijskog obrazovanja u Hrvatskoj.

Na Konferenciji je dogovorena radionica po nazivom „Hibridne prijetnje u kontekstu regionalne krize“ koja bi se trebala održati u rujnu 2024. godine u Kišinau (Moldavija).

Pisane vijesti