Predstavnici romske nacionalne manjine posjetili MUP

Slika topvijesti/2012/listopad/romi1.jpg

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima zapošljavanja pripadnika romske nacionalne manjine u RH u administraciju MUP-a kao i o mogućnostima školovanja na Policijskoj akademiji

Foto: MUP

Zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković sa suradnicima,  održao je danas u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova  još jedan u nizu radnih sastanaka  sa  saborskim zastupnikom za nacionalne manjine Veljkom Kajtazijem i njegovim suradnikom Nedeljkom Bjelajcem. Uz zamjenika Tonkovića, susretu s predstavnicima romske nacionalne manjine u RH,  nazočili  su:  pomoćnik tajnika Kabineta Ivan Meštrović te pomoćnik ministra za materijalno financijske poslove Nebojša Kirigin.

Cilj ovog sastanka bio je  dogovoriti konkretne modalitete vezano za  rješavanje iznesenih planova i prijedloga na prethodnim sastancima između  pripadnika romske nacionalne manjine u RH s predstavnicima Ministarstva. Zamjenik Tonković u svom uvodnom obraćanju gotima, naglasio je kako je ovaj sastanak nastavak dosadašnje dobre suradnje, izrazivši uvjerenje kako će se ta suradnja u budućnosti još poboljšati i produbiti.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima zapošljavanja pripadnika romske nacionalne manjine u RH u administraciju MUP-a kao i o mogućnostima školovanja na Policijskoj akademiji.  Nadalje,  razgovaralo se i o problemima Roma koji se odnose na naše Ministarstvo, primjerice  o sankcioniranju Roma vezano za skupljanje sekundarnih sirovina te  o statusnim pitanjima Roma. U tom kontekstu, g.  Kajtazi je zamolio da se zaduži jedna kontakt-osoba unutar sustava radi rješavanja statusnih pitanja Roma U Hrvatskoj.

Zamjenik Tonković je rekao da će se nakon konzultacija s ministrom Ostojićem, unutar desetak dana,  očitovati o gore navedenim prijedlozima i planovima. Također je podržao i ideju da u većim romskim naseljima u Hrvatskoj bude raspoređen  po jedan kontakt-policajac.



Stranica