Predstavnici MUP-a RH sudjeluju na IX. Europskim policijskim i vatrogasnim igrama

Na igrama sudjeluju predstavnici iz 40 država, koji se natječu u 50 različitih sportova, a naši predstavnici osvojili su ekipno dva prva mjesta

U španjolskom gradu Torrevieja održavaju se devete Europske policijske i vatrogasne igre koje su počele 29. rujna i traju do 8. listopada. Na Igrama sudjeluje 40 država čiji predstavnici se natječu u 50 različitih sportova.
 
Predstavnici MUP-a RH su Vlado Cindrić, Matija Cindrić, djelatnici  Interventne jedinice policije PU karlovačke, Veljko Županić, djelatnik Antiterorističke jedinice Lučko i Josip Ćelić, načelnik Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ su u najboljem svjetlu pokazali spremnost u vještinama rukovanja oružjem u pet disciplina te brzom pucanju.

U disciplini standard starijih od 50 godina:
  • Vlado Cindrić osvojio prvo mjesto
  • Josip Ćelić osvojio drugo mjesto 

U disciplini standard do 49 godina:
  • Matija Cindrić osvojio drugo mjesto
  • Veljko Županić osvojio treće mjesto

U disciplini 9 mm starijih od 50 godina:
  • Vlado Cindrić osvojio prvo mjesto
  • Josip Ćelić osvojio peto mjesto

U disciplini 9 mm do 49 godina:
  • Veljko Županić osvojio prvo mjesto
  • Matija Cindrić osvojio četvrto mjesto


U disciplinama standard i 9 mm ekipno osvojili su dva prva mjesta.
 
Važno je istaknuti da je Vlado Cindrić najtrofejniji sportaš MUP-a RH, sedam puta proglašen sportašem grada Karlovca i Karlovačke županije te 90-ak puta prvak države ekipno i pojedinačno. Njegovim je stopama krenuo i Matija Cindrić, aktualni prvak Hrvatske u zračnom pištolju i državni reprezentativac. Obojica su članovi streljačkog kluba „Policajac" iz Karlovca.
 
Veljko Županić i Josip Ćelić članovi su streljačke udruge „Sveti Mihovil Lučko“, sa sjedištem u ATJ Lučko, koje je HOO kategorizirao vrhunskim sportašima. Više od 60 puta bili su prvaci države te i dalje drže nekoliko nacionalnih rekorda. Od 2011. sa Svjetskih policijskih igara drže rekord u disciplini Center Fire Pistol, višestruki su svjetski policijski prvaci i rekorderi. Boje hrvatske policije brane od 1994., otkako u kontinuitetu osvajaju najviša sportska odličja.
 
Tijekom obuke u svojim ustrojstvenim jedinicama u Zapovjedništvu za intervencije, koji maksimalno podupiru sportaše i sve oblike policijskog treninga, godinama provode edukacije u vještini rukovanja oružjem.
 
Svi osim Matije Cindrića pripadnici su Specijalne policije od početka Domovinskog rata i zahvaljujući potpori MUP-a, osnivaju klubove i nastupaju na svim velikim natjecanjima gotovo 30 godina. Uz logistiku Hrvatskog olimpijskog odbora i Zagrebačkog streljačkog saveza, redovito provode obuke i pripremaju se za natjecanja.

Natjecanje još uvijek traje i predstavnici MUP-a RH nastupaju u još dvije dicipline.






 

Pisane vijesti