Predstavnici MUP-a na Svjetskim policijskim i vatrogasnim igrama osvojili 17 medalja

Na igrama je sudjelovalo gotovo 10 tisuća natjecatelja iz 70 zemalja koji su se natjecali u 62 sporta

Na Svjetskim policijskim i vatrogasnim igrama, koje su se održale u Rotterdamu u Nizozemskoj od 22. do 31. srpnja, policijske službenice i službenici osvojili su 17 medalja i to šest zlata, devet srebrnih i dvije brončane. Ekipu hrvatskog MUP-a činilo je devetero predstavnika, od kojih su bile dvije policijske službenice.

Tako je Stela Kavelj iz PU splitsko-dalmatinske osvojila zlatnu medalju u taekwondou u kategoriji do 57 kilograma. Senka Frlić Kolovrat iz PU primorsko-goranske osvojila je brončanu medalju u atletskoj disciplini trčanje 200 metara. Kristijan Komljenović iz Antiterorističke jedinice Lučko osvojio je broncu u zahtjevnom TCA osmeroboju, njegov kolega iz ATJ Lučko Ivan Jakelić u istoj disciplini je zauzeo četvrto mjesto, dok je Jozo Ugrina iz PU splitsko-dalmatinske osvojio srebro u disciplini bacanje koplja.

Streljačku ekipu činio je Vlado Cindrić iz Interventne jedinice policije PU karlovačke, Veljko Županić i Dalibor Kocijan iz ATJ Lučko te Josip Ćelić s Policijske akademije koji su nastupali u šest disciplina. Osvojili su dvije zlatne medalje u disciplini PPC (Police Pistol Combat) u ekipnoj konkurenciji, dok je u pojedinačnoj konkurenciji Vlado Cindrić osvojio srebrnu medalju, a Josip Ćelić jednu zlatnu i tri srebrne. Veljko Županić je u pojedinačnoj konkurenciji u svakoj disciplini osvojio medalju i to dvije zlatne i četiri srebrne.

Svjetske policijske i vatrogasne igre poznate su još kao i Svjetska policijska olimpijada, a ujedno je to događaj s najvećim brojem natjecatelja nakon Ljetnih olimpijskih igara. Na ovim igrama sudjelovalo je gotovo 10 tisuća natjecatelja iz 70 zemalja koji su se natjecali u 62 sporta.

Jedan od sudionika natjecanja, načelnik Policijske akademije Josip Ćelić, podijelio je svoja iskustva nakon natjecanja.

- Organizacija samih igara je bila na zavidnoj razini. Natjecanje je bilo prilično zahtjevno i naporno jer smo u streljaštvu sudjelovali u šest disciplina. Ekipa hrvatskog MUP-a na istim je igrama 2005. godine u Švedskoj te 2011. u  New Yorku u istom sastavu postavila svjetski rekord koji još nitko nije oborio – rekao je Ćelić.

Zaključio je kako se s ponosom  možemo pohvaliti da imamo vrhunske rezultate i u konkurenciji policija iz cijelog svijeta hrvatski policajci pokazuju da su spremni na najvišoj mogućoj razini.

Na posljednjoj policijskoj olimpijadi 2017. godine u Los Angelesu predstavnici MUP-a osvojili su čak 27 medalja, 16 zlatnih, sedam srebrnih i četiri bronce. Svjetske policijske i vatrogasne igre održavaju se od 1985. godine, a prvo natjecanje bilo je u San Joseu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Stranica