Predstavljena zbirka viceva i anegdota o policajcima

Slika topvijesti/knjizica viceva.jpg

U povodu Dana policije na Policijskoj akademiji predstavljena je zbirka viceva i anegdota o policajcima pod nazivom "Policija, otvorite molim".

U povodu Dana policije na Policijskoj akademiji predstavljena je zbirka viceva i anegdota o policajcima pod nazivom „Policija, otvorite molim“.
 

Zbirka je rezultat dugogodišnjeg rada gospođe Tajane Bašić, profesorice na Policijskoj akademiji, koja je duži niz godina prikupljala viceve i anegdote, te ih naposljetku obradila za ovo izdanje. Zbirka je plod zajedničkog rada Odjela za nakladničku djelatnost Policijske akademije i Odjela za odnose sa javnošću MUP-a RH.

Iako je riječ o neuobičajenom izdavačkom poduhvatu, Ministarstvo unutarnjih poslova RH izdavanjem ove zbirke želi pokazati da je spremno i na ovakav oblik komunikacije sa građanima, rekao je Zlatko Mehun, načelnik Odjela za odnose javnošću i glasnogovornik MUP-a, te vjerujemo da će se ovim poduhvatom približiti hrvatsku policiju građanima, te da će ovo utjecati na promjenu percepcije javnosti o policiji. 

 

Ministar unutarnjih poslova g. Ivica Kirin, naglasio je da je ovo samo jedna od mnogobrojnih aktivnosti kojima se želi ostvariti još bolja suradnja i komunikacija s građanima, a kojom se zaista potvrđuje novo značenje skraćenice MUP – Mir, Ugled, Povjerenje. Ministar Kirin također se zahvalio prof. Bašić i svima koji su sudjelovali u izradi i izdavanju ove zbirke, što na ovakav način promoviraju rad policije i tako se približavaju građanima, a posebno mlađoj populaciji.

Osim predstavnika MUP-a, predstavljanju knjige nazočili su predstavnici OESS-a, HHO-a, ICITAP-a, te predstavnici medija.

Sve prisutne nasmijao je vicevima iz ove zbirke poznati glumac Željko Königsknecht, kao i glumci dječjeg kazališta „Dubrava“ nizom skečeva.

Knjiga je tiskana u 10 tisuća primjeraka na hrvatskom jeziku i 3 tisuće primjeraka na engleskom jeziku.



Stranica